søndag den 25. marts 2012

Splittelse i Folkekirken

I går kunne man på www.dr.dk læse, at kirkeminister Manu S (underligt nok) ikke selv mener at hele sagen om vielse af homoseksuelle splitter Folkekirken - i hvert fald ikke i længden. Han mener tilsyneladende, at splittelsen kan undgås. At kritikken vil forstumme om et år! Og at hans sag har fremtiden for sig!

Men hallo! Splittelsen er jo i fuld gang lige nu! For øjnene af enhver, som kan og vil se det! Både som en ydre, organisatorisk splittelse, hvor man sådan helt konkret splitter organisationen i to eller flere organisationer (udmeldelser og frimenighedsdannelser er jo i fuld gang nu).

Men også som en indre splittelse, hvor kløften mellem parterne nu er så dyb og bred, så man hverken kan opnå gensidig teologisk tillid eller reel dialog længere. Hvor forskellene er så store, så vi indenfor Folkekirken som organisation nærmest oplever os som vidt forskellige trosretninger. Det er måske nok en lidt uklar og ukonkret splittelse, men dog en helt reel splittelse!

Jeg fatter simpelthen ikke, at det ikke er åbenlyst for enhver!

Jeg tænker i den forbindelse med bange anelser på Jesu ord fra Matt 12,25: "Ethvert rige i splid med sig selv lægges øde, og en by eller et hus i splid med sig selv kan ikke bestå."

KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar