tirsdag den 16. december 2014

Flere skoler går i kirke

Jeg glæder mig i dag over, at der ifølge KD er en stigende tendens til, at skoler giver plads til kirkelige arrangementer som tilbud til deres elever. I denne tid er det jo særligt julegudstjenester og sådan noget. Efter en periode med tendens til afstand - sikkert af hensyn til muslimske mindretal på skolerne - ser det ud til at bøtten vender. Og det er godt.

Vores land og kultur bygger på kristne værdier og på kristen tro. Og det er ganske enkelt dumt at ignorere den kendsgerning i et misforstået forsøg på at være religiøst neutral (spørgsmålet er nemlig, om positionen "religiøst neutral" overhovedet findes). Vi bombarderes gennem medier af andre kulturers og religioners livssyn, og hvis vi og de kommende generationer skal kunne stå fast i dette møde, ja, så må vi have noget at stå fast på. Et udgangspunkt. En identitet. Selvfølgelig skal udgangspunktet være frit, så der ikke er tale om trostvang. Men det skal dog være der.

Derfor: Velkommen til skolerne, som nu begynder at få større frimodighed til at være åben overfor den lokale kirke og den nationale protestantiske kristendom.

KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar