onsdag den 27. maj 2015

Elsk din politiker!

Man regner med, at statsministeren udskriver valg lige præcis nu! Spændende! Og så går valgkampen for alvor i gang! Og vi skal lytte, tænke, diskutere og til sidst sætte vores kryds.

I valgkampens hede kan tonen blive hård. Og stemningen trykket. Og måske rammes nogle af os af politikerlede, som man kalder det. En lede, som vel rammer os, når vi fornemmer utroværdighed eller ufine metoder eller alt for meget spin. Og den lede er ikke altid så let at ryste af sig.

Og måske bliver den lede til grim snak ... ikke mindst på nettet og særligt på facebook, hvor man så nemt og hurtigt kan skrive noget grimt! Men ... er det nu også OK?

Jeg synes det ikke!

Selvfølgelig skal politikerne gå til hinanden. Selvfølgelig skal der diskuteres og angribes og kæmpes. Og selvfølgelig må vi i et demokratisk land blande os og have holdninger og give udtryk for dem de steder, vi har adgang til. Men ... det skal være ordentligt. Eller rettere: Det skal være næstekærligt. Politikerne er også vores næster. Også dem, som om en lille måned sidder på magten. Og også dem, vi er helt uenige med og dem, vi ikke kan klare synet af. Og vi er faktisk som kristne forpligtet på at være vores politiske lederes forbedere (læs 1 Tim 2,1-2).

Derfor: Lad os kaste os ud i valgkamp og diskussioner. Lad os blande os så meget, vi kan. Men lad os altid gøre det ordentligt uden at glemme forbønnen og næstekærligheden!

KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar