tirsdag den 19. januar 2016

Hvem er vi selv?

Medierne flyder over med grimme historier om flygtninge og indvandrere med muslimsk baggrund, som ganske enkelt ikke ved, hvordan man skal opføre sig i vores del af verden. De kender og respekterer ikke de grænser, som for os i en kristelig-demokratisk-tolerant-vestlig kultur er selvfølgelige. Og det er et problem, som man må tage sig af. Mennesker, som af en eller anden grund kommer til vores land, skal forstå landets grundlæggende spilleregler. Og hvis ikke de vil det, ja, så må de jo finde andre græsgange!

Samtidig er der i deres anderledes kultur og ofte meget tydeligere religiøsitet en udfordring, som vi som danskere passende kunne samle op. Og det er udfordringen til at fordybe os i, hvem vi egentlig selv er - som folk, som kultur, som kristne. For selvom Danmark er et såkaldt kristent land, så er det jo ikke just fyldt med meget bevidst kristne mennesker. Den mest udbredte trosbekendelse i Danmark lyder vel nogenlunde sådan her: "Jeg tror, der er mere mellem himmel og jord".

Det er absolut på tide, at denne diffuse tro bliver fyldt op med tydelig tro og bekendelse til den Treenige Gud, som de fleste af os er døbt til at tilhøre, og som er grundlaget for den kultur og det land, som vi elsker, og som vi ønsker at bevare.

Vågn op, Danmark! Genfind rødderne og stå fast!

KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar