torsdag den 5. januar 2017

Vækst i kirkerne - hvordan?

I en tid, hvor der ofte i Folkekirken snakkes om faldende dåbstal, udmeldelser og dermed faldende medlemstal er det interessant, at finde ud af, hvad der skal til for at skabe vækst i kirkerne. Og det er der jo folk, der debatterer og undersøger. Og lige i dag er jeg blevet gjort opmærksom på sådan en undersøgelse, som blev nævnt i Washington Post i går.

I undersøgelsen har nogle forskere arbejdet med 22 kirker/menigheder i Canada og i den forbindelse fået 2200 mennesker fra disse menigheder til at besvare et spørgeskema. Det interessante i undersøgelsen er (helt kort fortalt), at de mere konservative kirker (konservative mht. syn på fx Bibelen, Jesu opstandelse og Guds svar på bøn) er de kirker, der er i vækst, mens de mere liberale kirker er de kirker, der sygner hen.

Citat: Conservative Protestant theology, with its more literal view of the Bible, is a significant predictor of church growth while liberal theology leads to decline.

At dette er tilfældet kan der selvfølgelig være flere forklaringer på, og jeg skal undlade at spille alt for klog på området. Men i hvert fald giver det stof til eftertanke i en Folkekirke, hvor den liberale teologi i årtier har været dominerende. Spørgsmålet er, om det også giver stof til handling!?

KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar