tirsdag den 17. juni 2014

Sommerferie og gudstjeneste

For mange af os nærmer sommerferien sig med raske skridt. Og det er jo ganske enkelt skønt! Vi har brug for at holde fri, finde hvile, få pulsen godt ned og alt det der. Sådan har Gud nu engang bygget os.

Men det er jo ikke alt, vi skal holde sommerferie fra. Vi skal ikke holde sommerferie fra at spise. Heller ikke fra at sove. Og heller ikke fra at holde gudstjeneste! Gud skal ikke sættes på stand-by!

Derfor denne lille opmuntring: Når du nu skal holde ferie, så brug det som en mulighed for netop at finde tid og ro til gudstjeneste. Find evt. frem til gudstjenester i det land, du måtte besøge. Eller tag i hvert fald en bibel og salmebog med på rejsen, så du sammen med dine kan læse søndagens tekster og bønner og salmer og tænke over eller snakke om, hvad Gud vil sige til os i dag. Eller vær nysgerrig og besøg spændende kirker og arrangementer dér, hvor du bor. Eller tag ud i sommerlandet, hvor forskellige organisationer holder bibelcamping med undervisning og gudstjenester.

Ligesom ugens fridag i Bibelen kaldes både hviledag og helligdag, sådan kunne vi passende kalde feriedagene for både hviledage og helligdage. Dage, hvor der jo netop er tid og ro til at søge Gud!

KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar