torsdag den 29. august 2013

Færre unge ægtepar bliver skilt

På dr.dk læser man i dag, at færre unge ægtepar bliver skilt end for nogle år siden. En af de positive forklaringer er, at mange af de unge deltager i kurser og forløb, hvor de lærer at tale sammen og (i hvert fald til dels) forstå hinanden. Desuden er det blevet mere legitimt at fortælle det, hvis der er noget, der trykker.

Det er en god nyhed. Alt for mange ægteskaber går i stykker. Og prisen er virkelig høj. Den er høj for de to, som tidligere hørte sammen. Og den er høj for de børn, som kommer i klemme. Og den er høj for samfundet, hvor ægteskabet og kernefamilien nu engang er basale forudsætninger for tryghed, trivsel og stabilitet.

Mit håb er, at alle ægteskaber må lære af den slags nyheder. Lære at kommunikere. Deltage i gode kurser og forløb ... og ikke først som sidste paniske forsøg på at redde et havareret forhold. Og kæmpe for det, der er godt!

Og så er det også mit håb, at vores samfund må se det som en vigtig opgave at værne om ægteskab og familie. Det er en uvurderlig investering i mennesker og samfund.

KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar