torsdag den 16. marts 2017

Skal præster omvende muslimer?

Jeg ser i dag en artikel i Kristeligt Dagblad, hvor flere folkekirkepræster svarer benægtende på spørgsmålet om, om de skal eller vil arbejde på at omvende muslimer til kristen tro. Nu ved jeg jo godt, at man skal tage deres kort udsagn med et gran salt, for hvordan er de helt præcist blevet spurgt? Og hvordan har de lige forstået spørgsmålet? Hvad tænker de, når de hører ordet mission?

Men uanset hvad, så er det da bekymrende, at mange præster åbenbart "bare" vil have sympatisk dialog om tro og liv ... uden på en eller anden måde at arbejde for eller bede om omvendelse for de muslimske samtalepartnere.

Jeg er med på, at det kan blive meget konfrontatorisk, hvis man i et område med mange muslimer stiller sig op på gader og stræder og råber op. Og jeg ved godt, at mission altid skal være mission med  både respekt, kærlighed og omtanke. Men sympatisk dialog uden et ønske om omvendelse til tro på Jesus Kristus er bare ikke godt nok! Vi snakker ikke bare om vores tro, fordi det er vigtigt for os. Men også fordi vi er overbevist om, at Jesus Kristus, som vi tror på, er sandheden og vejen og livet ... både for os selv og for vores muslimske næste!

Jesus indledte sit offentlige virke med at kalde mennesker til omvendelse og tro. Det var hans mission. Og det er dybest set også vores mission i Folkekirken.

KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar