tirsdag den 23. maj 2017

Samtaler om dåb

I denne tid er der gang i et fremstød her i Valby-Vanløse Provsti. Fremstødet skal opmuntre og opfordre nybagte eller snart-nybagte forældre til i hvert fald at snakke om og overveje dåb af deres barn. Der er videoer på facebook og plakater i bybilledet. Og så inviteres der til et lækkert formiddagsarrangement om en måneds tid. Alt dette er fint og godt (og det mener jer - helt uden ironi)!

Der er dog en vigtig overvejelse: Hvad er Folkekirken? Er det en medlemsorganisation eller en kirke?

Det rigtige svar er naturligvis, at Folkekirken er begge dele. Men når jeg spørger, så er det jo, fordi den megen snak om dåb - ikke bare i dette provsti men i hele København - på en særlig måde er sat i gang på grund af et markant faldende medlemstal i Folkekirken - særligt her i Københavns Stift.

Og så tænker jeg bare:

Hvor er det vigtigt, at vores samtaler om dåb (og om tro og alt muligt andet) ikke handler om at få medlemmer i foreningen og penge i kassen men om at få mennesker til at træde ind i Guds Rige. For Folkekirken er og skal først og fremmest være kirke. Og kirkens formål er at lede mennesker til Kristus og ind i Guds Rige. Om de så bliver medlemmer af netop vores forening, ja, det er dybest set lige meget!

KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar