tirsdag den 8. april 2014

Bibelselskabet 200 år!

I år fylder Det Danske Bibelselskab 200 år. Og det er en ret stor begivenhed, som er værd at fejre og markere. Først og fremmeste fordi Bibelen er det vigtigste fundament i den kristne tro. Som kristne tror vi på, at Gud åbenbarer sig gennem Bibelen. At han dér fortæller om sig selv, om os, om livet, om døden, om retfærdighed, og om en masse andet. Og det er jo faktisk ret fantastisk!

Alligevel er bibelkundskaben i den danske befolkning ringe. Det skriver i hvert fald Kristeligt Dagblads journalist. Og jeg tror, det er rigtigt. Gad vide, hvad der kunne lave om på denne manglende bibelkundskab? Gad vide, hvad der kunne motivere den almindelige dansker til at læse denne bog? Gad vide, hvad der skal til?

Skal vi slå på Bibelen som Guds åbenbaring? Skal vi slå på Bibelen som verdens mest solgte og læste bog nogensinde? Skal vi slå på Bibelen som den afgørende tros- og kulturbærer i Danmark? Skal vi slå på Bibelen som sproglig og litterær trendsætter gennem tiden? Skal vi slå på, at vi som dansk og kristeligt folk vil miste vores kerneidentitet i mødet med andre kulturer og religioner, hvis vi ikke kender vores tro og kultur? Skal vi slå på, at man som døbt menneske bør kende dåbens indhold?

Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at vi som kristne og som folk mister noget helt, helt fundamentalt, hvis vi løsriver os fra denne bog over alle bøger!

Tillykke til Bibelselskabet - og fortsat god kamp for bibellæsningen i Danmark!
KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar