tirsdag den 9. september 2014

Danske muslimer taler ud om IS

Endelig kom det. I dag kan man læse, at danske muslimer tydeligt fordømmer IS og tager afstand fra denne ekstreme og voldelige organisation:

De skriver sådan her (ifølge DR's hjemmeside): Dansk Muslimsk Union (DMU) fordømmer organisationen IS, dens brutalitet, dens drab på uskyldige mennesker, dens gidseltagning af begrebet kalifat og dens misbrug af islam som religion til at retfærdiggøre grusomheder og forbrydelser mod menneskeheden.

Jeg vil ikke sige, at det fjerner mine bange anelser med hensyn til islam som religion og ideologi. Men det viser dog, at også muslimer er vidt forskellige, og at de ser vidt forskelligt på, hvordan man skal arbejde for udvidelsen af islam og islams magtområde.

Derfor: Tak til DMU for en klar udmelding. Den har jeg håbet på i ganske lang tid.

KH H

1 kommentar:

  1. Var det endda bare så vel. Pressemeddelelsen fra Dansk Muslimsk Union nævner intet om Islamisk Stat specifikt men er holdt i så generelle vendinger som muligt.

    "DMU tager på det kraftigste afstand fra enhver form for terrorisme, hvad enten der er tale om statsterrorisme eller terrorisme begået af grupper eller individer og uanset hvem der begår terror og uanset hvilken stat eller befolkningsgruppe, som terroren er rettet imod.

    DMU tager generelt og på det kraftigste afstand fra overgreb på uskyldige og civile mennesker, uanset disses etniske eller religiøse baggrund.

    Det har ingen berettigelse i Islam at slå uskyldige mennesker ihjel uanset årsag eller formål.

    Islam opfordrer i enhver henseende til fred mellem mennesker og religioner og stabilitet i samfundet og er grundlæggende og utvetydigt imod enhver form for selvtægt, anarki og kaos, som bl.a. er resultatet af terrorismen."

    SvarSlet