tirsdag den 16. september 2014

Forfølgelse af kristne i Danmark

Jeg så i dag på KD's hjemmeside en kort artikel af Nasar Khader, som fortæller, at kristne arabere her i Danmark bliver udsat for chikane og vold af muslimske arabere. Og det i så høj grad, så den interviewede kvinde i artiklen ikke ønskede at få sit navn i avisen.

Det er dybt problematisk, at mennesker, som flygter fra Mellemøsten på grund af forfølgelser, oplever lignende ting i det såkaldt kristne land, som de er flygtet til. De har på en særlig måde brug for omsorg og støtte. Og de har brug for, at samfund og kirke vil favne dem og tale deres sag.

Derfor blev jeg i dag særligt glad for vores arbejde i Vigerslev Kirke, som kaldes Greater Love. Et arbejde, som netop i høj grad handler om at skabe gode kirkelige rammer for kristne med arabisk sprog og kultur. Vores kristne brødre og søstre skal ses og anerkendes som dem, de er.

Samtidig kunne jeg godt håbe på og ønske, at der fra den Danske Folkekirke kom mere fokus på denne gruppe, som kun sjældent bliver set eller hørt af medier og politikere.

Tak til Nasar Khader, fordi han har sat ord på netop denne problematik.

KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar