tirsdag den 7. april 2015

Kristus er opstanden!

Jeg ved godt, at jeg har skrevet et indlæg om det tidligere ... men gentagelse fremmer som bekendt forståelsen: Vi har lige fejret påske i landets kirker. Påsken handler om Jesus Kristus, som led, døde og opstod for vores skyld. Det er centrum i den kristne tro! Jesus blev menneske (julens budskab) for at være vores stedfortræder (påskens budskab).

Jeg er sikker på, at mange præster i landets kirker har forholdt sig til den debat, som i nogle måneder har fundet sted i medier og aviser, nemlig debatten om, hvorvidt Jesu opstandelse var en konkret, fysisk opstandelse. Og det er også oplagt. For det skal slås fast igen og igen i generation efter generation, at Jesus er opstået fysisk, konkret og virkeligt!

De første disciple så ham, rørte ved ham, spiste med ham, snakkede med ham! Han var ikke bare en varm følelse indeni dem. Og han var ikke bare en eksistentiel oplevelse af, at livet trods alt giver mening. Sådan noget diffust plidder-pladder ville de første frygtsomme disciple næppe blive forvandlet af. Den slags ville de næppe dø for. Men det ville de for den virkeligt opstandne Jesus Kristus!

Jesus er fysisk, konkret og virkeligt opstået fra de døde - og dermed har han besejret vores fysiske, konkrete og virkelige død! Enhver, som i troen knytter sig til ham, har håb om en fysisk, konkret og virkelig opstandelse og håb om gensyn og evigt liv! Vi fatter det ikke ... men der er som bekendt så meget, kvinder og mænd ikke forstå!

Rigtig glædelig påske!

KH H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar